ARDAHAN / HANAK - Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Ardahan'da düzenlenen "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması"nda birinci olan öğrencimiz Abdulkadir ÇOBAN, bölge yarışmasına katılmak üzere Bingöl'e gitti. Doğu ve Karadeniz bölgesinden dereceye giren öğrencilerle yarışarak dördüncü oldu. Süreçte emeği geçen öğretmenlerimize ve çalışmalarından dolayı öğrencimize teşekkür ediyoruz.

May

Okulumuzu ziyarete gelen İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf UZANTI'ya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Akın KOÇ'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mesut YOLCU'ya ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Cem KIRMIZIKOÇ'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

May

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadale Başkanlığı bünyesinde yürütülmekte olan NARKOLOG Prejesi kapsamında Okulumuz Veli ve Öğretmenlerine "MADDE BAĞIMLILIĞI " eğitimi verildi.Bu eğitim ile madde bağımlılığına karşı bir bilinç uyandırmak hedeflenmiştir. Eğitim soru ve cevaplarla son buldu.Bu eğitimi veren Ardahan İl Emniyet Müdürlüğüne  teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuzda 25-31 Mart Kütüphane Haftası ile ilgili etkinlikler düzenlendi. Bu etkinlikler kapsamında kitap okuma, öğrencilerimiz tarafından kütüphane haftası temalı şiirler okundu ve resim çalışmaları yapıldı. Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize hediyeleri Okul Müdürümüz Sayın Fırat Emre YILMAZ tarafından takdim edildi.

Mrt

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HUKUK İŞLERİ GENEL MÜDÜRÜ EMİR HASAN ARSLANTAŞ OKULUMUZU ZİYARET EDİP 8. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ VE ÖĞRETMENLERİMİZLE" ÖĞRETMENLER ODASI BULUŞMALARI" ADI ALTINDA BİR ARAYA GELDİLER. BULUŞMAYA KATILAN ÖĞRETMENLER TEK TEK SÖZ ALARAK EĞİTİM ALANINDAKİ GÖRÜŞ, ÖNERİ VE BEKLENTİLERİNİ AKTARDILAR. SÖZ KONUSU BU BULUŞMALARIN KENDİLERİNE VERİLEN DEĞERİN GÖSTERGESİ OLDUĞUNU VURGULAYARAK KENDİLERİNE BU İMKANI TANIDIKLARI İÇİN BAŞTA MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ SAYIN YUSUF TEKİN OLMAK ÜZERE TÜM BAKANLIK CAMİASINA TEŞEKKÜRLERİNİ SUNDULAR.

Mrt

1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle Ardahan Üniversitesi Yeşilay gönüllüleri Eylem Karatepe ve Emircan Çelik okulumuzda öğrencilerimizle buluştular. Bağımlılıktan uzak, iyi ve sağlıklı bir hayatın var olduğundan bahsettiler. Zararlı alışkanlıkların gerçek yüzüne ışık tutmaları ve öğrencilerimizi bilinçli kararlar almaya teşvik edici konuşmalarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

Şbt

Ardahan Üniversitesi Nihat Delibalta Göle Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Erol Özçelik'in sunumuyla okulumuz öğrencilerine yönelik Enerji Tüketimi ve Tasarrufu konulu seminer yapıldı. Kıymetli hocamızın öğrencilerinin de katkılarıyla yangın gibi pekçok afete karşı bilinç oluşturuldu. Seminerin bitimiyle birlikte okulda deprem tatbikatı gerçekleştirilerek olası afet durumunda nasıl davranılması gerektiği öğrencilere yaparak yaşayarak gösterildi.

Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinliklerinden olan "Hitabet Oyunları" etkinliği düzenlendi. Ortaokul ve lise gruplarına farklı iki şiir verilerek hitabet ve sahne motivasyonları jüri tarafından değerlendirildi. Gruplar arası birinciler bu değerlendirme sonucunda belirlendi. Böylece öğrenciler, hitabet ve belagat noktasında kendilerini deneyerek geliştirmiş oldu.

Ock

Okulumuzda Dönem Sonu Etkinliklerinden biri olan "Tecrübe Paylaşım Etkinliği" yapıldı. Hanak Kaymakamımız Sayın Ömer Övünç KOŞANSU, öğrencilerimiz ile bir araya gelerek keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Sayın Kaymakamımız, hayatından ve mesleki deneyimlerinden bahsederek öğrencilerimize kıymetli deneyimlerini aktardı. Söyleşi, öğrencilerimiz tarafından yöneltilen soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinlikleri kapsamında Psikolog Şevval Kurukaya tarafından öğrencilerimize motivasyon çalışmaları uygulandı. Öğrencilerimiz bu sayede eğlenceli vakit geçirmiş ve sosyalleşme imkanı bulmuşlardır.

Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinlikleri kapsamında hem ortaokul hem de lise kademesinde "Farklı Dilde Kendini İfade Etme" etkinliği gerçekleştirildi. Böylelikle eğlenceli oyun ve uygulamalarla öğrencilerimizde farklı dillerde kendilerini ifade etme becerileri geliştirilmesi amaçlandı.

Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinlikleri kapsamında hem ortaokul hem de lise kademesinde eğitsel oyunlar adı altında Tabu ve  Evet Hayır oyunları oynandı. Böylelikle okulumuzda öğrencilerimizin karne haftası etkinlikleri kapsamında güzel ve eğlenceli vakit geçirmeleri sağlanmıştır.

Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinlikleri kapsamında hem ortaokul kademesinde hem de lise kademesinde münazara uygulaması gerçekleştirildi. Bu sayede öğrenciler kendilerini özgürce ifade edebilme imkanı bulmuş aynı zamanda farklı görüşlere saygılı olabilmeyi tecrübe etmişlerdir.

Ock

Okulumuzda "Dönem Sonu Etkinlikleri" kapsamında sınıf içinde "En Sevdiğini Paylaş" etkinliği düzenlendi. Öğrenciler kendileri için anlamı olan bir eşyasını yanında getirerek tüm sınıfa o eşyanın hikayesini anlattı. Daha sonra bu anlamlı eşyayı arkadaşına hediye ederek  sınıf arkadaşlarına paylaşmanın her iki tarafı da mutlu eden ince bir davranış olduğunu göstermiş oldu.

Ock

Okulumuzda "Dönem Sonu Etkinlikleri" kapsamında "Bilgi Yarışması" etkinliği düzenlendi. Ortaokul ve lise kategorileri şeklinde ayrı ayrı gerçekleştirilen yarışmalarda öğrenciler, farklı alanlardan çeşitli sorularla karşılaştı. Genel kültür bilgilerini sergiledikleri bu yarışmalarda öğrenciler, eğlenceli anlar yaşadı ve hayatlarında unutamayacakları kıymetli vakitler geçirdi.