ARDAHAN / HANAK - Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Anma Etkinlikleri kapsamında öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla ilçemizde bulunan Şehit Caner ÇELİK'in kabri ve şehit ailesi ziyaret edildi. Şehidimizin evinde ve kabristanda öğrencilerimiz tarafından Yasin-i Şerif okunarak duası yapıldı. Aileye başsağlığı dilenerek ziyaret sonlandırıldı.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100.yılı Anma Etkinlikleri Kapsamında öğrencilerimiz tarafından ilçemizde bulunan Şehit Caner ÇELİK'in Ailesi ve Kabrini ziyaret sonrası  İlçe Müftümüz Sayın Eyüp KALKAN'ın da katılımıyla Camide Cuma Namazı buluşması yapıldı.Buluşma Şehitlerimize Fatihalar ve Dualar okunarak son buldu.

Ekm

Okulumuzda sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (Sav)'in dünyaya teşrifinin yıl dönümü hasebiyle yapılan Mevlidi Nebi programı gerçekleştirilmiştir. Hanak İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Övünç KOŞANSU'ya, Hanak İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mesut Yolcu'ya, Hanak İlçe Müftümüz Eyüp KALKAN'a ve Hanak İlçe Şube Müdürümüz Sayın Cem Kırmızıkoç'a katılımlarından dolayı; programda görev alan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize de katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Hanak Müftülüğü tarafından düzenlenen MEVLİD-İ NEBİ programı kapsamında HADİS EZBERLEME yarışmasında 1 2 ve 3. olan öğrencilerimiz ödüllendirildi. Ödülleri Hanak İlçe Kaymakamı Sayın Ömer Övünç KOŞANSU,Ardahan İl Müftüsü Sayın Adem KARADENİZ ve Hanak İlçe Müftüsü Sayın Eyüp KALKAN tarafından verildi. Bu vesile ile öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Eyl

Okulumuz eski öğrencilerinden Merve Kurukaya Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni, ikizi Safa Kurukaya ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği'ni kazanarak hem okulumuzu hem de Ardahan'ı gururlandırmıştır. Merve ve Safa Kurukaya kardeşler okulumuzu ziyaret ederek halihazırda okulumuzda LGS ve TYT'ye hazırlanan öğrencilerimize bilgi ve tecrübelerini aktardılar. Öğrencilerimizin LGS ve TYT sınavlarına yönelik ders çalışma ve soru çözüm yöntemleriyle alakalı sorularını yanıtladılar. Kendilerine bu ziyaretleri için teşekkür eder, üniversite hayatlarında başarılar dileriz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Birinci Dönem Okul Veli Toplantısı ve Okul Aile Birliğimizin yıllık olağan Genel Kurul toplantısı 23 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 09.00 'da yapıldı.Bu vesile ile öğrencilerin akademik başarıları,yurt öğrencilerinin barınma durumları,taşımalı öğrencilerin ulaşım koşulları gibi pek çok konuya değinildi.Toplantı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Eyl

Okulumuzda tüm öğrenci ve öğretmenlerin katılımıyla 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitler Anma programı yapıldı. Bu program vesilesiyle öğrencilerimize demokrasi bilinci uyandırılmış olup milli birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı. Program; günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir dinletisi ve sinevizyon gösterisi ile çeşitlendirildi. Program sonunda şehitlerimizin ruhuna fatihalar okundu.

May

Eğitim sürecinde öğrencileri motive etmenin yolları konusunda öğrencilerle müzakereler yapılmıştır. Bu müzakereler sonucu; öğrencilere kontrol etme hissi verilmesi, öğrencilerin hedeflerini tanımlamaları, öğrencilere çeşitli deneyimler sunulması ve öğrencilere sorumluluk verilmesi maddelerine ulaşılmıştır. Böylece öğrencilerimizin ders başarılarını artırmaları sağlanmıştır.

May

Okul kütüphanemiz, ders saati bitiminden sonra pansiyonda kalan öğrencilerimizin faydalanması için açık tutulmakta ve internete erişimleri sağlanmaktadır. Bu sayede öğrenciler, derslerindeki eksik noktaları tamamlamak için rahat bir çalışma ortamı elde etmekte olup ders başarılarını artırmaktadırlar.

May

İlçe Müftümüz Eyüp KALKAN, Ramazan Ayı'nın önemi ve dayanışma konulu seminer vermiştir.  Öğrencilerimiz, günün anlam ve önemine dair şiirler okuyarak seminere katkıda bulunmuştur.

May

Okulumuz 7-A sınıfı veli toplantısı yapılmıştır. Toplantıda öğrencilerin akademik başarı durumları, LGS sınav hazırlıkları konularında velilerle görüşme gerçekleştirilmiştir. Öğretmen-veli ve okul iş birliği içerisinde sınav dönemine geçiş yapacak öğrencilere bu konuda rehberlik edilmiştir. Veliler; LGS sınavı hakkında bilgilendirilmiş, bu dönemde öğrencilere yaklaşımları konusunda önerilerde bulunulmuştur.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Portalı'nda yer alan kazanım testleri, EBA kazanım testleri aktif olarak öğrencilere uygulanmıştır. MEB'in aylık olarak yayınladığı örnek sorular, branş performans değerlendirme sınavları olarak öğrencilere her ay düzenli olarak çözdürülmüştür.

May

Okulumuz, sportif etkinlikler kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile iş birliği içinde olup öğrencilerimiz spora teşvik edilmiş, il ve ilçemizdeki yarışmalara katılınmış ve dereceler alınmıştır. Bu etkinlikler kapsamında her öğrencinin kendini bir spor dalında geliştirmesi için fırsatlar sunulmuştur.

May

Okulumuz 11-A sınıfı veli toplantısı yapılmıştır. Toplantıda öğrencilerin akademik başarı durumları, TYT-AYT sınav hazırlıkları konularında velilerle görüşme gerçekleştirilmiştir. Öğretmen-veli ve okul iş birliği içerisinde sınav dönemine geçiş yapacak öğrencilere bu konuda rehberlik edilmiştir.

May

Hanak Şehit Caner Çelik Çok Programlı Anadolu Lisesiyle birlikte okulumuzda Şehit Caner Çelik ve Şehit Serhat Yılmaz'ı anma programı düzenledik. Şehit ailelerimizi de okulumuza davet ettik. İlçemiz kaymakamı Sayın Fatma Turhan Keser de programımıza katılıp şehit aileleriyle yakından ilgilendi.