ARDAHAN / HANAK - Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ock

Okulumuzda dönem sonu etkinlikleri kapsamında hem ortaokul kademesinde hem de lise kademesinde münazara uygulaması gerçekleştirildi. Bu sayede öğrenciler kendilerini özgürce ifade edebilme imkanı bulmuş aynı zamanda farklı görüşlere saygılı olabilmeyi tecrübe etmişlerdir.

Ock

Okulumuzda "Dönem Sonu Etkinlikleri" kapsamında sınıf içinde "En Sevdiğini Paylaş" etkinliği düzenlendi. Öğrenciler kendileri için anlamı olan bir eşyasını yanında getirerek tüm sınıfa o eşyanın hikayesini anlattı. Daha sonra bu anlamlı eşyayı arkadaşına hediye ederek  sınıf arkadaşlarına paylaşmanın her iki tarafı da mutlu eden ince bir davranış olduğunu göstermiş oldu.

Ock

Okulumuzda "Dönem Sonu Etkinlikleri" kapsamında "Bilgi Yarışması" etkinliği düzenlendi. Ortaokul ve lise kategorileri şeklinde ayrı ayrı gerçekleştirilen yarışmalarda öğrenciler, farklı alanlardan çeşitli sorularla karşılaştı. Genel kültür bilgilerini sergiledikleri bu yarışmalarda öğrenciler, eğlenceli anlar yaşadı ve hayatlarında unutamayacakları kıymetli vakitler geçirdi.

Ock

Sarıkamış Harekatı'nın 109. yılı anma etkinliklerine okulumuz öğrencileri ile katılım sağlanmıştır. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerimizin milli ve vicdani duygularını  harekete geçirmiştir. "Bu toprakta izin var" teması ile 6 kilometrelik yürüyüş tamamlanarak şehitlerimiz minnet ve şükranla anılmıştır.

Ara

Okulumuz ortaokul 5,6,7 ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavı yapıldı.Yapılan bu sınavlarla öğrencilerimizin seviyelerini belirleme, kazanımları alma seviyelerini tespit etme ,sınav streslerini yönetme ve sınav pratiği kazandırma amaçlandı.

Ara

Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası dolayısıyla Hanak İlçe Müftülüğü Vaizi Sayın Veysi Bildik okulumuzda konferans vermiştir. Kendisine katkılarından ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda 22 Aralık 1914 Sarıkamış Harekatı'nın tarihi önemini vurgulamak ve öğrencilere milli bilinç kazandırmak adına  SARIKAMIŞ belgeseli izletildi.

Ara

İlimizde düzenlenen masa tenisi turnuvasına okulumuz lise öğrencileriyle katılım sağladık. Çekişmeli geçen karşılaşmada başarı gösteren öğrencilerimizi tebrik ediyor, turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuzda düzenli olarak 9, 10, 11 ve 12. sınıflara yönelik YKS denemeleri yapılmaya devam ediyor. Üniversiteye hazırlık sürecinde belirli aralıklarla yapılan denemelerde öğrenciler, başarı düzeylerini görmüş ve eksikliklerini gidermiş oluyor. Branş öğretmenlerimizin katkılarıyla soruların çözümü yapılarak eksik konular tamamlanıyor. Bu doğrultuda denemelerdeki başarının daha da artacağına inanıyoruz.

Ara

İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Muhammed Cineviz ,DSİ Müdürü Sayın Nihat Oğuz ,Meteoroloji Müdürü Sayın Hüseyin Geçgel, İl Tarım Şube Müdürü Sayın Akın Saraçoğlu ve Hanak İlçe Tarım Müdürü Sayın Rukiye Akbulut okulumuzu ziyarette bulundular. Bu ziyaret vesilesiyle okulumuz bünyesinde bulunan seramızı geliştirmek ve biyogaz üretimi yapma adına adımlar atıldı. Okul ve pansiyon atıklarını en iyi şekilde değerlendirmek,modern tarım aletlerini ilçe ve okulumuz bünyesine kazandırmak için yapılacak olan çalışmalara değinildi.Görüşme yeni projelerle ilgili çalışmalarda tekrardan bir araya gelme temennileriyle son buldu.

Ara

Okulumuz 8. sınıf LGS öğrencilerine; Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi, Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Şehit Türkmen Tekin Mesleki Teknik ve Anadolu Liselerini tanımaları ve farklı okulları görebilme imkanını sağlayabilmeleri adına gezi düzenlendi. Öğrenciler bu sayede farklı öğrenme ortamlarında bulunup bu ortamlardaki eğitim öğretim faaliyetlerini yakından takip ettiler.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 85. yıl dönümünde okulumuzda yapılan etkinliklerle sevgi, saygı ve rahmetle anıldı. Okulumuz bahçesinde bulunan bayrağımız yarıya indirilerek saat 09.05'teki saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından okulumuz konferans salonunda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatı ile ilgili sinevizyon gösterisi öğrencilerimize izletildi.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle okulumuzda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Anma Programı düzenlendi. Programda şiir dinletisi, koro çalışması ve sinevizyon gösterimine yer verildi.  Ayrıca öğretmen ve öğrencilerimizin Cumhuriyet Bayramı kutlanarak program sonlandırıldı.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri Kapsamında Ardahan Üniversitesi Tarih Bölümünden Arş. Gör. Dr. Nesimi GÖKŞEN hocanın sunumuyla "Cumhuriyete Giden Yol" konferansı Kaymakamımız Sayın Ömer Övünç KOŞANSU, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mesut YOLCU ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Cem KIRMIZIKOÇ'un katılımlarıyla yapıldı. Konferans sonrasında Kaymakamımız Sayın Ömer Övünç KOŞANSU, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mesut YOLCU ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Cem KIRMIZIKOÇ'un katılımlarıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılı vesilesiyle 100 fidan okulumuz öğrencileriyle beraber okul bahçemize dikildi. Katılımları dolayısıyla Kaymakamımız Sayın Ömer Övünç KOŞANSU'ya, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mesut YOLCU'ya ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Cem KIRMIZIKOÇ'a teşekkür ederiz.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Hanak ilçemizde coşkuyla kutlandı. Kutlama töreninde okulumuz öğrencilerinin düzenlemiş olduğu jimnastik gösterisi de sergilendi. İlçe genelindeki çeşitli yarışmalarda ödül alan öğrencilerimize İlçe Kaymakamımız Sayın Ömer Övünç KOŞANSU tarafıından ödülleri verildi. 100. yılına yakışan bir kutlama programıyla tören gerçekleştirilmiş olup ilçedeki yürüyüşle sona erdirildi.