ARDAHAN / HANAK - Şehit Serhat Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Hanak Toplum Sağlığı Merkezi Tarafından öğrenci ve öğretmenlerimize diyabet konusunda eğitim verildi. Diyabet hastalığının belirtileri alınması gereken önlemler ve hastalığın teşhisi konusunda izlenecek yollar öğrenci ve öğretmenlerimize anlatıldı.

May

Okulumuzda Matematik Öğretmeni Elif Özdamar'ın hazırladığı ve Türk Dili Edebiyat Öğretmeni Zeynep Aydın'ın sunduğu "Passaparola Bir Kelime Bir İşlem Yarışması" düzenledil. Yarışma öğrencilerimizin yoğun ilgisini çekti. Derslerde öğrendiklerimizi daha eğlenceli hale getirmeye çalıştık.

May

Okul ve pansiyonumuzun çevresinde temizlik faaliyetleri gerçekleştirdik. Öğrencilerimizde çevre bilinci ve temizlik davranışları oluşturmak amacıyla etkinlik düzenledik.

May

Ramazan ayında İlçe Müftülüğümüzce ziyarete açılan sakal-ı şerifi öğrencilerimizle ziyaret ettik. Cuma namazını da tüm öğrencilerimizle kıldık.

May

İlçemiz Müftüsü Sayın Eyüp Kalkan pansiyonda kalan öğrencilerimizde bir araya geldi. Öğrencilerimizle birlikte iftar yapan ilçe müftümüz öğrencilerimizle sohbet edip teravih namazını kıldı.

Nis

8 ve 12 sınıflarımızla ilimizdeki lise ve üniversitemizi gezdik. Öğrencilerimizin farklı okulları ve bölümleri görerek lise ve üniversite tercihlerini sağlıklı yapabilmeleri amacıyla iyi bir örnek oluşturduk.

Nis

İlçemiz Hanak Noteri Halide BESLER okulumuz öğrencilerine hukuk eğitimi hakkında bilgi verdi. Hakimlik, savcılık, avukatlık ve noterlik hakkında da bilgilenen öğrencilerimiz bu meslekleri daha yakından tanıma imkanı buldu.

Nis

Okulumuzun okuma koridorunda velilerimizle birlikte kitap okuyoruz.

Mrt

Beceri temelli soruları derslerimizde tüm sınıf kategorisinde çözüyoruz. Akıllı tahtayı da kullanarak öğrencilerimizin sorularla daha etkileşim içerisinde olmasını sağlıyoruz. Deneme sınavlarını çözerken akıllı tahtadan yararlanıyoruz. Sadece soruların çözümüne odaklanmayıp soruların genel çözülüş mantığını öğreniyoruz. Bu sayede öğrencilerimiz yeni nesil sorulara nasıl yaklaşması gerektiğini öğreniyorlar.

Mrt

Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet konusunda ortaokullar arası kompozisyon yarışmasında 8/A sınıfı öğrencilerimizden Semanur KAYAR ilçe  birincisi, 8/A sınıfı öğrencilerimizden Hilal DEĞİRMENCİ ilçe ikincisi olmuştur.  Lise kategorisinde "Çanakkale Ruhu" konulu şiir yarışmasında 11/A sınıfı öğrencilerimizden Burak IŞIK ilçe birincisi olmuştur. Öğrencilerimize ödülleri  ilçe kaymakamımız Fatma TURHAN KESER ve İlçe Müftümüz Eyüp KALKAN tarafından verilmiştir.

Mrt

ÖĞRENCİLERİN BAŞARI DURUMLARIYLA İLGİLİ VELİLERLE BİREYSEL GÖRÜŞME YAPILDI.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz. İlçemiz ve okulumuzda Çanakkale Zaferi ve şehitlerimizi anma programı düzenledik.

Mrt

Kadın velilerimize bağımlılıkla mücadele eğitimi okul psikolojik danışmanı ve il jandarma ekibi tarafından verildi.

Mrt

Okulumuzda eğitimi daha eğlenceli ve kalıcı hale getirmek için çeşitli etkinlikler yapıyoruz.

Mrt

İlçemizde düzenlenen 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulu programında okulumuz ortaokul öğrencileri tarafından piyes sergilendi.